Vacanta in doi

Top 3 showuri de neratat în Londra

Cred ca am mai zis pe blog ca Londra este orașul meu preferat. Am mai scris despre asta aici. Ador tot ce tine de locul asta: clădirile impunătoare, black cabs, autobuzele unice în lume. Închid ochii și ma vad acolo. Simt adrenalina și fericirea de a fi pe străzile pline de oameni, aud zumzetul mașinilor, simt mirosul cafelei La Costa si ma vad înfulecând un sandwich de la Pret-A-Manger, preferatele mele.

Dar Londra e mai mult de atât. Pe lângă faptul ca este (încă este) centrul economic al Europei, este și centrul cultural. Toate spectacolele grandioase care se întâmplă în lume, trec și pe aici. Si dacă tot va aflați acolo, ar fi mare păcat sa nu profitați și sa mergeți și vedeți măcar un musical.

Am făcut un top al spectacolelor la care m-as mai duce de cel putin 10 ori:

  1. Cel mai spectaculos este Phantom of the Opera de la Her Majesty’s Theatre. Toate efectele acelea speciale, luminile, fumul, muzica ma făceau sa simt ca sunt mai degrabă într-o sala de cinema și nu într-un teatru în care totul se întâmpla în timp real. Absolut fabulos si impresionant!
  2. Cats cu Nicole Scherzinger de la Pussycat Dolls ținut la London Palladium. Când prietena mea din Londra mi-a propus sa mergem la acest spectacol, faptul ca Nicole juca în el, mi s-a părut absolut fantastic. Eram mega-entuziasmata. Dar acest show e mai mult de atât. Merita văzut cu sau fără ea în el.
  3. Wicked la Apollo Victoria Theatre, un spectacol foarte premiat și apreciat. Eram însărcinata când am văzut acest show și creierul meu nu era foarte focusat pe ce se întâmpla. Eram  obosita și vroiam doar sa dorm dar cu toate astea a reușit sa ma surprindă și sa ma încânte punerea în scena: costumele, muzica, efectele speciale, luminile si evident, actorii.

E minunat sa mergi într-un city-break și sa vizitezi, sa mănânci mâncarea locala, sa vezi câteva muzee, sa interacționezi cu localnicii, dar va indemn sa experimentați și acest gen de spectacole. Pana la urma, după un city-break contează și cu ce ramai ca sa poți sa spui ca experiența te-a îmbogățit. E păcat sa vizitezi un loc și sa nu ramai cu nimic decât cu senzații ale trupului: a fost cald, a fost frig, a plouat. Întotdeauna diferența dintre 2 oameni care privesc aceeași statuie și vizitează același oraș, este bagajul de cunoștințe. Un om care nu știe sa citească, poate sa deschidă o carte dar nu va înțelege niciodată nimic din ea.

Călătoriile te îmbogățesc în măsura în care tu ești deschis sa asimilezi informații noi, sa încerci chestii noi, sa știi mai mult decât înainte. Si fără sa iți dai seama, toate astea te pătrund și te schimba. Toate aceste experiențe îți lărgesc zona de confort, iți schimba felul în care vezi lumea și iți redefinesc EU-ul.

Voi ce spectacole ați văzut și v-au impresionat? M-as bucura sa știu ca acest articol a fost util cuiva și măcar o persoana dintre cei care îmi citesc blogul, a decis sa vadă măcar unul dintre spectacole la indemnul meu.

Tips and tricks: luate dinainte, biletele pot fi cumpărate la preturi chiar accesibile. Nu așteptați sa ajungeți în Londra și apoi sa va decideți. S-ar putea fie sa nu mai găsiți, fie sa le găsiți la niște preturi exorbitante. Si by the way, în Londra poți sa servești un pahar de vin în timpul spectacolului 🙂

 

2 thoughts on “Top 3 showuri de neratat în Londra

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s