Uncategorized

Cum sa faci fericita o gravida

Pentru ca data trecuta am scris despre toate chestiile care ar putea sa irite o femeie însărcinată, am promis ca revin cu ASA DA. Asa cum am menționat deja, am făcut un brainstorm cu prietenele și cunoștințele mele. Au răspuns la aceste 2 întrebări aproximativ 30 de femei.

Deci, dacă ai prin preajma o graviduta, poți începe sa iți propui sa ii faci viata mai frumoasa. Poți începe sa iți propui sa o faci sa zâmbească, sa se simtă speciala, sa fie incantata de prezenta ta. Si aici nu ma refer la tine, soțule (e by default sa faci tot ce tine de tine sa fie bine) ci la voi, prietenilor, la voi colegilor, la voi toți aia care nu faceți parte din familie, dar faceți parte din viata ei.

  1. Faceți-i complimente. Multe, dese, tot timpul. Spuneți-i ca e frumoasa, mirați-va de câte puține kg în plus are, complimentați-i parul, unghiile, pielea. In sarcina, toate astea chiar arata grozav.
  2. Ascultați-o fără sa o întrerupeți. Mai ales dacă e primul copil, tot ce trăiește ea, e nou și înspăimântător uneori. E important sa va dați seama ca e despre ea. Lăsați-o sa se plângă, lăsați-o sa aleagă ea restaurantul în care urmează sa va întâlniți și ascultați tot ce simte și ce trăiri are. Pot fi drama queen dar e o perioada in care pot fi cum vor. Vor aprecia.
  3. Faceți-i cadouri. Dupa ce da unda verde la cadouri (exista multe superstiții pe tema asta), începeți sa ii cumpărați mici atenții bebelușului. Sau ei. Nu contează valoarea ci gestul. Un buchet de flori de camp, un body cu un mesaj haios sau orice mic lucrușor poate sa facă o femeie sa plângă de bucurie. Va ajuta mult hormonii din sarcina. Eu am primit foarte multe cadouri și sincer, asta a fost perioada în care mi-am dat seama câți oameni minunați avem în jur și cât de faine sunt prietenele mele.
  4. Organizați-i un baby shower-surpriza. Mie mi-au organizat unul cu ajutorul soțului meu și pot sa zic ca a fost extrem de emoționant. Pur și simplu am plâns de fericire. M-au așteptat într-un restaurant, au cumpărat o grămadă de cadouri pentru bebe, am avut chiar și un tort cu numele băiețelului meu pe el. A fost minunat! M-am simțit atât de iubita și de speciala. Simțeam ca plutesc.
  5. Asigurați-o ca nu e singura și veți fi alături de ea. Faceți gesturi de iubire. Când au auzit ca sunt în travaliu, prietenii noștri NU au năvălit ca otomanii la spital ci ne-au respectat intimitatea și dorința de a trai acele momente supreme în 2. Dar am primit mesaje atât de pline de afecțiune încât mi-au dat lacrimile de câteva ori. Ii simțeam pur și simplu acolo. A fost o senzație superba pe care nu o voi uita.
  6. Faceți-i surprize de orice fel. Dupa ce am născut, nașa îngerașului meu mi-a trimis un buchet de flori la spital. A fost un gest fantastic, pe de o parte pentru ca nu a trebuit nici măcar sa ii explic ca vrem intimitate și pe de alta parte pentru ca a reușit sa ma surprindă. Recunosc ca eu nu m-am gândit la asta niciodată. Înainte sa nasc, un prieten din facultate pentru ca era în Cluj, a venit la mine cu un buchet de flori știind ca se apropie momentul și ei nu vor fi lângă noi. O alta prietena m-a rugat înainte sa ma gândesc și sa ii spun dacă vreau sa vina la mine la spital. Mi-a zis ca sunt în gândurile și rugăciunile ei, dar pana nu ii voi da eu un semn de viata, ea nu ma va suna. Si asa a făcut 🙂 Si când am fost pregătită, am sunat-o eu. Dar a fost asa elegant felul în care mi-a transmis ca e alături de mine într-un mod atât de neinvaziv.

Oamenii sunt diferiți. Ne dorim chestii diferite, reacționăm diferit în situații similare. Găsiți acel ceva care le face fericite, prețuite și iubite pe femeile însărcinate din jurul vostru. Voi le cunoașteți cel mai bine 🙂 Va garantez ca nu veți fi uitați 🙂

Haideti sa ne influentam #pozitiv. Incep eu si voi dati #share mai departe 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s