Uncategorized

Încep târgurile de Crăciun!

Vine, vine Mos Crăciun! Toată Europa își pune căciulita de Mos, toate marile orașe fac bradul și dau startul târgurilor de Crăciun. Si totul începe încă din noiembrie pentru a ne putea bucura cât mai mult de magia sărbătorilor de iarna.

Evident ca este o competiție. Fiecare mare capitala își dorește sa aibă cele mai spectaculoase beculete și cel mai înalt brad, cele mai ingenioase evenimente și cei mai multi vizitatori. Si totuși care e cel mai frumos? Hmmm…grea întrebare la care sper sa putem într-o zi răspunde dar nu le-am văzut încă pe toate. Asa ca, prefer sa vorbesc despre cele pe care le-am vizitat.

Targul din Stockholm are loc în fiecare an in centrul vechi al orașului cu începutul in 1837. Tarile nordice sunt o splendoare iar Stockholmul, cred eu, este cel mai măreț dintre ele. Targul este similar cu cel din celelalte orașe ale Europei, cu căsuțe mici de unde poți cumpăra produse handmade, o cana de glögg (vin fiert)pepparkakor (Prăjituri cu piper) și saffransbullar ( turtă dulce cu șofran). Stockholm a fost prima destinație în care am fost în delegație acum aproape fix 6 ani și sincer, am fost atât de stresata acolo încât cred ca trebuie sa vizitez acest oraș minunat încă o data pentru a putea sa am o alta perspectiva asupra lui. Este foarte scump dar măcar o data merita sa îl vizitezi iar în preajma sărbătorilor este foarte frumos amenajat.

Targul din Londra – dacă doar acum afli ca iubesc Londra și este orașul meu preferat, înseamnă ca nu mi-ai citit nicio postare de pe blog. Cred ca as putea sa scriu la infinit despre ce îmi place în acest oraș minunat dar mi-e ca va plictisesc. Am dedicat un întreg articol pe blog acestui târg deși cred ca e impropriu exprimat. Londra, sau cel putin partea centrala, este atât de frumos și complex decorata încât îți e greu sa pui degetul și sa spui: aici e centrul, aici e târgul.

Targul de Craciun de la Budapesta are loc in Piața Vorosmarty, la o aruncătură de bat de Dunăre și de clădirea Parlamentului. Anul acesta inaugurarea va avea loc în 10 noiembrie pentru a se putea bucura cât mai mult de magia sărbătorilor de iarna. Cu zeci de căsuțe în care se vând produse handmade, mâncăruri tradiționale, kurtos colacs, vin fiert și dulciuri cu marțipan, acest târg devine un must pentru pasionații de evenimente de acest gen.

Targul din Sibiu este cu siguranță cel mai celebru din Romania. De Crăciun, toate drumurile noastre se intersectează în Sibiu. Au un marketing excelent iar anul acesta, imaginea târgului va apărea în broșura Wizzair ajungând în felul acesta la milioane de oameni. Deși nu e foarte mare, reușesc în fiecare an sa surprindă și sa atragă foarte multi turiști, creând o atmosfera magica. Inaugurarea va avea loc în 17 noiembrie. Avem deci timp berechet sa ajungem în Sibiu.

23423444_10213012505720003_786458045_o

Targul de Crăciun din Cluj –  recunosc ca din punctul asta de vedere, Clujul are ce îmbunătăți. Dar anu asta, Cluju promite oioioi! Ii musai sa veniți sa vedeți! O sa fie concerte și avem și noi mai mult spațiu în fata la biserica sf Mihail. Se deschide în 23 noiembrie deci timp este. Si nu uitați sa dați un telefon și sa ne vedem la un vin fiert 🙂

Nu știu voi, dar eu după ce m-am uitat prin poze, am intrat în starea aia specifica acestei mari sărbători. Parca simt mirosul de cozonaci și vin fiert cu scorțișoară și portocale. Abia aștept Crăciunul și sigur voi vizita și anul acesta unul dintre târguri: cel din Cluj ca Vlăduț e cam mic sa îl cărăm după noi la minus grade. Dar nu-i nimic, avem mai mult timp sa cântăm colinde, sa ne îmbrățișăm și sa ne pupam. Când o sa fie suficient de mare de mers cu el la târg, pupăturile și îmbrățișările vor fi mai puține.

Sau cine stie.. 🙂

Care este târgul vostru de Crăciun preferat?

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s