Uncategorized

Cum evenimentul “Dulciuri sănătoase de Crăciun” mi-a schimbat percepția asupra viitorului

Întotdeauna mi-au plăcut copiii. Niciodata nu mi-am dorit unul pana nu mi l-am dorit pe Vlad si el nu a pierdut timpul. Cred ca s-a gândit: acum ori niciodată! Poate se răzgândește 🙂

Cred ca nu mi-am dorit neapărat unul din cauza ca trăim într-o lume uneori înfricoșătoare: poluare, rata infracționalitatii mare, boli grave la vârste fragede, instabilitatea economica a acestor vremuri sau pur și simplu am așteptat momentul potrivit. Sunt perfecționista și analizez extrem de mult! Atât de mult încât am avut nevoie de cursuri de dezvoltare spirituala sa ma facă sa ma relaxez măcar un pic si sa mai las ochiul critic sa doarmă. Sunt deosebit de sensibila atunci când vine vorba de copii. Ma dor cozile din malluri de la branduri celebre de junk-food, observ cu revolta mămica cu bolul imens de salata în fata și apa plata cu lămâie si copilul care bea suc “din ala negru care nu e bun” și hamburgeru de la “știm noi care companie”. Nu ma pot abține. Ma uit urat la oamenii care își umilesc copiii, care ii plesnesc și apoi se umfla în pene dându-ți lecții de parenting și exemple de pusti de 2 ani deosebit de obraznici, neștiind probabil ca un viitor mai bun începe cu respectul și blândețea cu care creștem generația de maine.

A venit sarcina și o data cu ea un milion de întrebări despre cum vrem sa fim, cum sa ne creștem puiul cât mai bine. Cat mai sănătos. Si știu ca un copil vede și învață din faptele tale nu din ceea ce ii spui. Si a venit și lecția. A trebuit sa reduc la minim zaharul. Iar atunci mi-am dat seama ce înseamnă dependenta. Ca o comparație, m-am lăsat de fumat fără sa clipesc dar intram în sevraj din cauza dulciurilor. Si toate au o explicație. O viata de alegeri nesănătoase nu se pot schimba într-o clipa. Fumam de 10 ani dar îmi înecam amaru în dulciuri de 30. E nevoie de lupte zilnice si acceptarea faptului ca o sa mai călcăm și pe laturi. Asta ca sa dam la o parte vinovăția.

Si m-am gândit la el..la suflețelul care m-a ales sa ii fiu mama. Cu teama, mai ales la început, i-am privit viitorul dar el a devenit principala mea rațiune de a fi si de a ma transforma. Trebuie sa reușim.

Cred ca marea majoritate a situațiilor descrise mai sus au ca și cauza directa lipsa de educație. Da, nu te învață nimeni cum sa fii părinte in Romania. Si m-am decis sa ma educ. Am făcut cursuri Lamaze, am citit mult despre alăptare si beneficiile ei legate de obezitate, boli metabolice, diabet. Am fost la cursul de diversificare si autodiversificare pentru a învăța cum sa fac asta cât mai corect. Si atunci când faci un pas înspre știință, știința face 100 de pași înspre tine, mi-a spus un înțelept pe care am bucuria sa îl am prin preajma.

Si atunci au apărut oamenii!

Au apărut oamenii aia care îmi arata prin fapte ca e posibil ceea ce visez eu. Ca dacă ii caut si ma uit unde trebuie, voi găsi multi cu aceleași idealuri. Care vin în viata mea pentru a ma educa iar eu ii ascult smerita și recunoscătoare.

Si a venit invitatia

In căutările mele, intr-o zi, o prietena mi-a mărturisit o idee la care am aderat cu toată ființa mea. Era, de fapt, o dorința si de-a mea nemărturisită. A fost unul dintre momentele alea in care știi sigur ca asta trebuie sa faci. Si asa s-a născut evenimentul: “Dulciuri sănătoase de Crăciun” Acesta are la baza iubirea: de copii, de cunoaștere si iubirea de a împărtăși. Si cum iubirea este cea mai puternica energie din Univers, cât ai zice: peste!, au apărut iar oamenii. S-au băgat in hora noastră profesioniști desăvârșiți care își dăruiesc timpul si cunoștințele pentru a educa si pentru a sprijini secția de terapie intensiva de la Spitalul de copii. Pentru ca vine Crăciunul si sunt copilași care își vor petrece acolo sărbătorile de iarna.

Si abia aștept sa aflu de la ele cum ma pot educa pentru a-l educa pe băiețelul meu sa facă alegeri mai bune decât ale mele. Cum putem sa le cream sărbători frumoase, in care sa pregătim împreuna dulciuri dar care sa conțină ingrediente potrivite care sa nu ii facă dependenți. Știm cu toții cât de nociv este zaharul dar vestea buna e ca exista alternative. Abia aștept sa aflu care sunt acelea.

Va invitam duminica 10 decembrie la evenimentul “Dulciuri sănătoase de Crăciun”. Va avea loc la Nomad Gastro Pub in Cluj. Ii veți cunoaște pe cei care au acceptat sa facă parte din lumea noastră și a căror lumina din ochi mi-a încălzit sufletul și mi-a redat speranța într-un viitor luminos și frumos.

 

One thought on “Cum evenimentul “Dulciuri sănătoase de Crăciun” mi-a schimbat percepția asupra viitorului

  1. Foarte interesant evenimentul. Și reușești să te abții de la dulciuri? Că eu le mănânc cu capul in dulap, nu cumva să mă prindă băiețelul meu :). Cât sunt mici putem controla ce mănăncă, dar pe măsură ce cresc este tot mai greu. Băiatului meu îi place foarte mult laptele cu gris, îl mănâncă de pe la 1 an cu o plăcere… Într-o zi a venit de la grădiniță și mi-a zis că mâncat lapte cu gris mai bun decât cel pe care îl fac eu( la grădi au pus zahăr).

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s