Uncategorized

Te provoc, 2018!

Suntem pe ultima suta de metri din anul 2017. Ma uit prin poze si nu cred ca am avut vreun an mai intens si provocator decat el. Poate ca a fost anul vietii mele si ma intreb daca am profitat de fiecare clipa, daca am trait destul, daca am iubit suficient, daca am ajutat cat mi s-a ivit ocazia. Iar lectiile, lectiile sper ca le-am invatat. Nu imi doresc sa dau peste aceleasi situatii la infinit. Sper sa nu ma mai intalnesc cu unele dintre ele niciodata. Sau nu in viata asta.

Daca ma gândesc cum m-am simtit anul acesta, imi vine in minte un jucator de tenis căruia viata ii servește mingi cu o rapiditate grozava si care fuge innebunit dupa fiecare sa nu cumva sa scape vreuna. Si am alergat înnebunită. Parca am dorit sa imi demonstrez mie o data pentru totdeauna ca pot sa fac orice mi-am propus, ca a venit momentul sa renunț la orice fel de scuza, sa nu mai accept sugestiile negative ale celor din jur, sa ma țin de cuvânt indiferent de motivele pentru care as putea sa nu. Sigur ca toate astea au venit și cu doza de adrenalina, o stima de sine mai crescuta, o conștientizare a valorii proprie-mi persoane si cu câteva puncte în ochii celorlalți. Cred ca de fapt, am vrut sa îmi demonstrez mie dar și celorlalți ceva. A fost amuzant.

In fiecare an, la început, îmi pun pe hârtie ce vreau sa experimentez în anul ce vine. O fac la modul organizat si serios împreuna cu Georgiana, draga mea instructoare de theta healing. Ma duc si anu ce vine la seminarul ei. Il puteți găsi aici.

Si cand ai 3-4 ore la dispozitie sa stai tu cu tine și sa te gandesti ce iti doresti, evident ca la final constati ca ai foaia plina. Iar intenția și gândul crează. Nu mai traiesc la voia intamplarii, nu mai astept sa treaca o data nimic, am incetat sa simt ca e doar un Crăciun, doar un revelion, doar o zi, doar un concediu. Incerc sa dau viata si intensitate fiecărui Crăciun, fiecărui Revelion, fiecărui concediu. Încerc sa îmi maximizez șansele si sa imi creez oportunitățile de a creste. Ma duc dupa ele si le creez, nu le mai astept trista si resemnata în intimitatea propriului univers limitat. Mi-am incheiat cariera de salvator datorita victimelor salvate care m-au dispretuit apoi. Dar nu mai sunt nici victima. Mi-am recapatat puterea personala si acum stiu de ce, de ce nu si mai stiu si cum sa intorc situatiile in favoarea mea. Nu mai incerc sa fac pe plac nimanui pentru ca am inteles ca nu conteaza daca oamenii te plac sau nu. Conteaza sa fii tu bine cu tine si cu deciziile tale. Iar daca a placea inseamna sa fii prefacut, ipocrit, fals si fatarnic, e mai bine sa pleci. Iar atunci cand pleci si te indepartezi de fapt, te apropii de oameni care au aceleași valori și principii ca și tine.

Daca as fi un politician, azi as spune: mi-am indeplinit planul de actiune pe 2017. Si nu numai atat. Vladut a venit cu inspiratia si dorinta de face lucruri pe care nu mi le-am propus niciodata. “Dulciuri sănătoase de Crăciun” a fost un eveniment la care am aderat din dragoste pentru puiul meu si din dorinta de a contribui la sanatatea altor copilasi. Sa alerg 6 km la un cros la 4 luni de la nastere a fost iar felul meu de a-i demonstra lui ca pot. Pentru ca soțul meu mi-a spus ca e imposibil. Am făcut-o doar ca sa ii vad privirea surprinsa când am trecut linia de sosire. Surprinsa și amuzata ca am fost în ultimii 100 din 1000 dar am reușit. Sa pleci cu un copil de 4 luni în concediu cu avionul în Turcia, a fost cea mai curajoasa si minunata experiență trăită în 3. Am început deja sa ma gândesc spre ce meleaguri ne vom indrepta în 2018.

Încet, încet 2017 devine amintire și un an de referința pentru noi. Este si anul in care am creat acest blog. Mulțumesc celor care m-au citit, le sunt recunoscătoare celor care mi-au dat feedback si sper ca o sa fiți aproape și în 2018.

2018, te provoc! Te provoc sa ne aduci pace si armonie, călătorii si vacante de neuitat, bucurii mici zilnice și multa iubire. Pentru ca iubirea este cea mai puternica energie din Univers si tot ce facem cu drag, se transforma în amintiri și o viata demna de povestit nepoților la gura sobei.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s