Uncategorized

Odată cu copilul se mai naște o ființă de care trebuie sa ai grijă: cuplul

Pentru ca azi e Sf Valentin, orașul este luat cu asalt de vânzătorii de flori și de tot felul de briz-brizuri roșii în forma de inima. Acum ceva timp, mi se strepezeau dinții de la atâta romantism. Dar parca azi, cu toții ne-am trezit mai romantici, mai visători, mai iubitori.

Unii s-au trezit azi, ca și de Halloween, mai romani ca niciodată si au susținut sus si tare pe Facebook ca ei nu sărbătoresc aceste sărbători păgâne importate de la amărâții aia inculți de americani. Inculții si amărâții aia care conduc lumea. Da la mine pe blog nu facem politica.

Mi-am recitit articolul scris acum un an si mi-am adus aminte de faptul ca da, nu ai nevoie de un motiv sau de o zi speciala sa sărbătorești dragostea da parca un pic de context ajuta. Adica, o piesa de suflet, o cina într-o locație finuță, un vin bun ajuta romantismul sa iasă la suprafață mai mult decât un lan de cucuruz plin de furnici. Ca nu e totuna sa mergi in luna de miere in Bali sau la Sovata.

Si da, e simplu sa fii romantic si iubitor atunci când ești la începutul relației, când tu si el jucați cartea aia in care sunteți misterioși si minunați tot timpul (unii o joaca toată relația, da noi discutam aici de relatii autentice), in care fiecare are timpul lui de calitate petrecut si cu alti oameni, in care mergi in fiecare zi îmbrăcat frumos la serviciu si dupa munca o scoți sa mâncați sushi la cel mai fitos restaurant din oraș.

Dar anii trec si unele relații trec de nivelul de superficialitate si cei doi ajung sa se iubeasca si se accepta asa cum sunt. Niciunul dintre ei nu mai încearcă sa para superior in fata celuilalt sau mai grozav decât e pentru ca se simte in siguranță sa dea jos masca si sa se arate celuilalt in esența lui.

Si după ce ai pătruns in spațiul asta autentic, apare copilul. Si o data cu copilul, se mai naște o fiinta de care trebuie sa ai grija: cuplul.

Si aici apare capcana pentru ca asta este momentul in care marea majoritate pierde contactul cu celalalt. Cuplul devine mai gingas si mai firav decât bebelusul. Pentru ca pe cel de al doilea il vezi, iar primul este cel mai usor de ignorat si amanat. Te transformi in mami si tati care au reponsabilități de îngrijire 24 din 24 mai ales atunci când nu ai bunici la indemana. Si din lipsa de timp, energie si efectiv pentru ca nu mai observi fiinta asta care se zbate sa supravietuiasca, moare uitata intr-un colt al vietii tale devenit dintr-o data mult prea plin. Si e fain la inceput si e firesc sa nu observi ce se întâmplă: copilul vine cu o fericire greu de pus in cuvinte, grija pentru el ii preocupa pe ambii parteneri atât de mult încât nimic pe lume nu mai contează. De la o zi la alta, întregul tău sistem de valori este dat peste cap. Sau asa ar trebui cel putin..

Si apoi apare divortul…

Apare divorțul când cuplul este mort si ingropat demult, cand el si ea sunt atat de plictisiti unul de celalalt încât nu mai fac nimic doar ei doi si prefera sa se înconjoare de oameni. Când in loc sa meargă doar ei doi in concediu, mai iau 2-3 cu ei, poate-poate nu vor conștientiza ca nu mai au nimic sa isi spună. Când în loc sa ia cina împreună atunci cand au cu cine sa lase copilul, prefera sa meargă sa bea cu gașca. De fiecare data cand au ocazia sa fie singuri, prefera sa isi imparta timpul ala pretios cu altii.

Si la un moment dat, intervine un personaj secundar temporar care da totul peste cap si constata decesul.

Si atunci sotul isi aduce aminte de momentele in care in loc sa ii cumpere flori nevestei in 14 februarie, a preferat sa grohaie ca el este roman. Cand in loc sa o duca la o cina romantica in 8 martie, a preferat sa dea share-uri pe Facebook la glume legate de cum fug unii din oras in aceste vremuri apocaliptice. Cam toti curajosii fugari erau necasatoriti da ei nu observa astfel de fineturi. Ca daca era barbatu capabil sa observe fineturile, ar fi văzut si cand nevasta a inceput sa se imbrace mai sexy decat inainte, cand isi dadea ochii peste cap atunci cand venea vorba de petrecut quality time împreună, când ala veșted si neinteresant a făcut-o sa rada cu o pofta de care nu o credea in stare la acea petrecere la care el, in loc sa o ciupeasca de fund si sa ii spuna ca e frumoasa, a preferat sa tina prelegeri despre cat de prosti sunt aia care fac legile in tara asta. Si cat de destept e el. In loc sa isi cucereasca nevasta si sa ii demonstreze ei orice pe lumea asta, a preferat sa isi impresioneze masculii din jur ca si cum noi inca am trai in jungla si ei inca ar trebui sa lupte ca sa devina masculul alfa al grupului. Doar ca femeile s-au emancipat si au pretentia de la masculul lor sa le faca sa se simta femei si nu sa lupte pentru supremația unei haite care nu mai exista decat in regnul animal. Si evident in informatia lor arhetipala.

Vedeți de ce sărbătorim noi Sfântul Valentin?

Multumesc, O cioara pe gard, pentru inspiratie! 🙂

Photocredit: Pixabay

2 thoughts on “Odată cu copilul se mai naște o ființă de care trebuie sa ai grijă: cuplul

  1. I feel you! Dupa o perioada lunga in care nu am primit flori (si nu aveam copii pe vremea aia), a venit al meu acasa cu un buchet superb. Reactia mea: ce ai facut? :))) Cred ca si-a pus si el un semn de intrebare… pentru ca acum am inceput sa primesc mai des flori frumoase.

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s