Uncategorized

Vreți o țara baby-friendly? 4 idei care ne vor transforma într-o Forta

Dragi mămici și tătici din draga noastră mandra Românie,

asa cum am zis deja si in articolul precedent, Vrem o tara baby-friendly sunt usor dezamăgită sa constat ca scumpa noastră tărișoară nu e prea prietenoasa cu copiii. De la restaurante, la benzinării si hoteluri pare ca nimeni nu observa ca numărul părinților care le trec pragul însoțiți de cei mici a crescut simțitor în ultimii ani în Romania.

Cred ca au nevoie de un imbold și de o sursa de inspirație pentru a face mici modificări. Cred ca multi nu isi dau seama ca aceste mici transformări ar putea sa le crească profitabilitatea. Sa le aducă mai multi clienți. Sa ii facă fericiți pe cei existenți deja. Sa ii loializeze pe cei care le călcau pragul odinioară dar care nu i-au mai vizitat de când au devenit părinți si nu pentru ca nu mai ies din casa.. Studenții rebeli de acum 10 ani care umpleau cluburile si barurile din oraș, sunt părinții de azi.

Dar nu ne plângem. Noi, ca si generație, cautam soluții!

Asa ca va provoc sa devenim împreuna o sursa de inspirație. Si iată la ce m-am gândit.

De fiecare data cand mergem intr-un loc care ne place:

  1. Punem întrebări. Cred ca e important sa nu ne revoltam ci sa întrebăm cu respect și considerație pentru locul în care am ales totuși sa ne cheltuim bănuții și sa ne bem cafeluța. Aceste întrebări venite din toate direcțiile vor deveni vocea clientului de care orice om de afaceri inteligent va tine cont. E ca si aia cu “atunci cand iti spun 10 oameni ca esti beat, te duci si te culci”
  • Scaun pentru bebe aveti?
  • Meniu pentru copilași?
  • Copilul meu are alergie la …., credeți ca poate bucătarul sa ne aducă o porție de…. chiar dacă nu e în meniu?
  • Aveți cumva niște creioane colorate și niște foi?
  • Aveți cumva masa de schimbat în toalete?
  1. Daca răspunsul la aceste întrebări este NU, cereți caietul de SUGESTII, nu reclamații (nu cred ca dacă impunem, vom reuși ceva). Scrieți acolo cât de mult va place localul lor și cât de mult v-ați dori sa îl facă ușor mai prietenos cu copiii și sa listați câteva elemente must-have pentru un loc asa cool dar care poate deveni si mai cool.
  2. Haideți sa folosim puterea Social Media: haideți sa scriem review-uri pozitive locurilor care ne plac și sa inseram si câteva sugestii de transformare. Nu susțin sa le scădem ratingul pe Facebook, dimpotrivă 🙂 Nu susțin lipsa de politețe. Nu te poți duce in casa omului sa ii poruncești dar il poți ruga frumos sa tina cont de tine ca și oaspete.
  3. .Sa folosim hashtagul #vremotarababyfriendly și sa încercăm sa facem acest mesaj viral pentru a putea adera la el cât mai multi părinti. Cu cât mai multi, cu atât vocea noastră va deveni mai puternica 🙂

Voi dati feedback atunci cand vizitati un loc nou? Dati feedback atunci cand sunteti fericiti sau doar atunci cand va nemultumeste ceva?

Va provoc: luati-va copiii si mergeti cu ei in locurile care va plac din orasul vostru. Cafeneaua aia in care citeati in studentie dar in care nu ati mai fost de un secol, baruletul acela linistit in care ieseati la intalniri si uitati sa mai plecati desi poate va permiteati doar un suc.
Mergeți si spuneți-le in scris sau pe Facebook cât de mult va place spațiul ala, câte amintiri va leagă de localul lor si rugați-i sa facă mici transformări pentru a putea face parte din viata voastră in continuare!
Viata care umplea orașul in fiecare toamna, studenții nebuni si idealiști care umpleau barurile si cluburile acum 10 ani, sunt părintii de azi care încă păstrează in suflet bucuria vieții. Au alt program si alte nevoi pentru ca au facut pui. Nu se poate sa fi uitat tot ce a fost intre voi!

Photocredit: Pixabay

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s