Uncategorized

Cum mi-am plănuit luna de miere în Asia cu un buget considerat imposibil

Atunci când a venit momentul sa alegem destinația pentru luna de miere, am avut 3 mari dorințe: exotic, cultural și plaja. Ne-am căsătorit la sfârșit de luna mai și deși la început, îmi doream sa mergem în Caraibe, pentru ca acolo începea sezonul ploios, ne-am reorientat înspre Asia. Iar Bangkok a fost un fel de no brainer. Bun! Rezolvasem exotic și cultural și mai rămânea plaja. Thailanda se pregătea si ea de ploi, asa ca am făcut un pic de research si am descoperit ca in Bali, în mai începe vara. Perfect!

Mai rămânea problema costurilor

Am dat o raita pe la agențiile de turism din oraș și le-am explicat ca avem un buget limitat. Mi-au ras în fata. Ce doriți dumneavoastră, e imposibil, doamna! Cu banii ăștia, va putem oferi un sejur all-inclusive in Turcia. Am zâmbit. Daca as fi primit 10 lei pentru fiecare rânjet adresat dorințelor mele imposibile, poate ca bugetul pentru luna de miere era mai mare. Si ce faci atunci când toți iți întorc spatele și nu te ajuta nimeni?Sufleca-ți mânecile și fa singur!

Cum am rezolvat problema costurilor

Era vara lui 2015. Nu ieșisem niciodată din Europa și nu rezervasem bilete de avion cu escale. Ma temeam sa o fac eu și am ales sa cumpăr biletele de la o agenție de turism. Iar cazările le-am vânat pe Booking pana le-am găsit reduse maxim. Preturile de pe Booking la fix aceleași hoteluri erau mult mai mici decât prin agenție.

In Bangkok, vroiam ceva central, aproape de monumente și baruri iar în Bali cât mai aproape de plaja. Pentru ca ultima mea dorința când vine vorba despre cazare, e cât de luxos e hotelul, am găsit la un preț mai mult decât decent, locații care mi-au depășit așteptările. Asia, odată ajunși acolo, este ieftina dar preturile la biletele de avion sunt descurajante.

Am zburat pe ruta: Budapesta – Istanbul, Istanbul – Bangkok. Am petrecut 3 nopți aici și apoi am zburat spre Kuala Lumpur Si apoi spre Bali. Din Bangkok, cel mai ieftin zbor a fost cu Malaysia Airlines. Da, aceia cărora le-a dispărut avionul după ce decolase din..Kuala Lumpur. Recunosc ca, deși a fost un zbor fără probleme, am cam avut emoții..

Cum sa comprimi timpul ca sa poți vizita cât mai multe în Bangkok?

Oriunde as merge, îmi place sa îmi fac propriul research legat de locurile pe care urmează sa le vizitez. Citesc despre orașe, muzee, plaje, mâncare si cam orice ar putea sa ne intereseze. Nu țin mereu cont de listele mele si îmi place sa ma las surprinsa de magia fiecărui oraș. Dar Asia era altceva. Stiam ca trebuie sa maximizam timpul pe care il avem pentru a vedea cat mai multe. Nu e ca si cum am vizita Bangkok o data pe an. Cantitatea de informații găsite pe net pe site-uri ca si Tripadvisor, Lonely Planet este uriasa. Bangkokul este o capitala cu 8 milioane de locuitori, cu un număr de temple și monumente imposibil de vizitat în câteva zile, cu cele mai mișto sky-baruri din lume, cu street food si fructe exotice care sunt un must de încercat.

Grea decizie. Dar mi-a venit ideea salvatoare. Un ghid!

De ce sa alegi un ghid atunci când mergi într-un oraș ca și Bangkok?

Pai în primul rând, va las harta metroului mai jos si as putea sa îmi închei aici argumentarea. Desi nu e mai complicata decât cea a Londrei. Dar mai e si limba o problema, plus ca nu prea știam cât de periculos e orașul.

Bangkok-Metro-System-Map-MRT

Ghidul a fost cea mai strălucită idee pe care am avut-o pentru ca:

  • Am economisit foarte mult timp prețios. A venit după noi la hotel si ne-am dus sa vizitam împreună locațiile stabilite în prealabil prin email. Ultimul lucru pe care ți-l dorești, este sa te rătăcești la 40 de grade si umiditate de 90%.
  • A negociat prețul tuk-tuk – ului. Au și ei tendința sa te ia de fraier uneori când nu ești însoțit.
  • Ne-a dat informații prețioase legate de cultura lor, despre felul în care se cuvine sa ne comportam în anumite situații, ne-a recomandat ce sa mâncăm si ce sky-bar sa alegem. Apropo, știați ca nu ai voie sa atingi un călugăr budist nici măcar din greșeală dacă ești femeie? Chiar si în mijloacele de transport in comun, trebuie sa te dai la o parte ca sa treacă.
  • Am avut 2 zile full dar l-am rezervat doar pentru jumătate de zi astfel încât ne-a rămas suficient timp și pentru explorat pe cont propriu.
  • Am făcut excursie de jumătate de zi și în afara Bangkokului. Recunoaștem ca nu am fi făcut asta de capul nostru.
  • Ne-a făcut sa ne simțim în siguranță. Am ales sa folosim mijloacele de transport în comun ca sa simțim energia orașului iar faptul ca ea/el (nici acum nu știm ce era) era acolo, ne dădea un sentiment bun
  • Prețul a fost  mai mult decât convenabil
  • A venit cu sugestii mult mai faine decât ce aveam eu pe lista
  • Ne-a făcut poze. Orice cuplu care a mers in vacante doar în 2, știe ca asta e un avantaj major! 🙂

Dupa ce am stabilit din țara toate aceste detalii, am așteptat cu nerăbdare ziua îmbarcării.

Va voi povesti în postările viitoare ce am vizitat.

Haideți sa ne influențăm pozitiv, încep eu și voi dați share mai departe!

Daca va plac articolele mele, va invit sa dați like paginii de facebook pentru a sta aproape 🙂 

 DSC_4479 (Tuk-Tuk)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s