Vacanta in doi

Cum am descoperit ca Bangkokul nu e potrivit pentru luna de miere

Dupa ce v-am povestit Cum mi-am plănuit luna de miere în Asia cu un buget considerat imposibil , la câteva zile după nunta, ne-am îmbarcat si am pornit în aventura vieții noastre.

Welcome to Bangkok, ladies and gentlemen!, aud într-o engleza stâlcită vocea stewardesei. Am ajuns! In sfârșit! 🙂  Zborul a fost chiar plăcut cu o scurta escala in Istanbul. Avioanele de cursa lunga sunt mult mai confortabile decât cele low-cost cu care eram noi obișnuiți. Ne-am uitat la filme, am baut vin, am mâncat, am povestit, am dormit si am ajuns repede.

Dupa debarcare, am stat la o coada infernala ca sa primim viza de turist (in Thailanda primești visa on arrival deci nu trebuie sa aplici la nimic din tara. Ai nevoie de poze – care se pot face rapid dar mai scump si in aeroport).

Primul impact: diversitatea culturala. De la chinezi, japonezi, thailandezi, negri, australieni, englezi (accente diferite), arabi. Toate tarile pământului păreau sa aibă câte un reprezentant în aeroport. Era un fel de Arca a lui Noe.

Am terminat cu formalitățile, avem bagaju, acum încotro? A fost un pic stresant sa te trezești în ditamai aeroportul, într-o mare de oameni si habar sa nu ai încotro sa o iei. Pe unde se iese de aici? Nu rezervasem online transfer de la aeroport la hotel. Cu chiu cu vai, am ieșit din aeroport si ne-am dus la un taxi kiosk de unde ne-am luat bilete de taxi, am găsit taximetristul (va las un filmulet ca sa vedeți tot procesul) și off we go to Kao San Road, a doua noastră casa. De pe geam, părea un oraș fascinant, mult mai mare și mai dezvoltat decât am fi fost tentați sa credem.

Primul pas in Bangkok

Am făcut un pas in afara taxiului și ne-a lovit o căldură și umiditate nemaiîntâlnite pana atunci. Ne simțeam ca într-o baie de aburi. In aer plutea un miros de anason stelat. Undeva in dreapta noastră era un monument straniu. Ciudat loc, ne-am zis!

Nu va zic ce era în sufletul nostru. Eram la propriu la capătul lumii doar noi doi. Noi doi care nu avusesem norocul sa călătorim atât de mult pana atunci. Era un amestec de teama, entuziasm, adrenalina, curiozitate, fericire. Un cocktail molotov de sentimente, senzații și trăiri superbe. Ne simțeam ca si cum am fi primii exploratori care au pășit vreodată in Asia.

Ne-am cazat la un hotel găsit pe Booking la un preț extrem de bun, lângă Khao San Road una dintre cele mai animate si cunoscute străzi. Exact ce ne doream! Zona centrala, baruri si restaurante aproape, aproape de monumentele istorice pe care vroiam sa le vedem, șopârle sfinte pe pereți. Vii, nu împăiate! Sau nu sfinte dar de care nu ai voie sa te atingi! Horror! Dar ce sa și faci?

Am despachetat repede si am ieșit, nedorind sa pierdem nicio secunda. Bangkokul, ca orice oraș mare al Asiei, se zbate intre sărăcie lucie si opulenta. Langa clădiri superbe, oamenii străzii dormeau pe pături. Au totuși o soarta mai blândă decât alți cerșetori din alte zone ținând cont ca e cald si noaptea si ziua.

Khao San Road – ziua muma, noaptea ciuma

Știi momentul ala când nu ești sigur ca ai ajuns undeva da când il vezi, ești sigur ca esti acolo? Ei, cam asa! Cred ca as putea sa il compar cu nebunia din Costinești in plina vara, decadenta din the Red Light district din Amsterdam si relaxarea si mixul de culturi din Soho din Londra. Beculete, standuri cu fructe exotice, magazine cu tot ce exista pe planeta asta, restaurante de toate felurile si pentru toate gusturile, puhoi de lume, saloane de masaj pe strada, gălăgie, street food, muzica, baruri cu showuri erotice, you name it! Pe o simpla străduță, erau condensate toate atracțiile pe care Thailanda e în stare sa ti le ofere. Gasesti orice de la tarantule pana la crucifixe de vânzare. Atmosfera e incendiara si copleșitoare pe alocuri, muzica diferita de la fiecare bar, oameni dansând pe strada, beți si probabil fumați, dar deloc primejdioși. Intr-un mod foarte ciudat, ne simțeam în siguranță. Nu atât de in siguranță încât sa avem curaj sa mergem la un show erotic, totuși. A fost o limita pe care acum regretam ca nu am forțat-o.

Luna de miere cu lumânări, romantism, liniște? Nu pe Khao San Road!

Daca asta iți dorești in luna de miere, nu te du! Daca iti place sa dormi, sa mănânci și sa nu faci nimic toată ziua, nu te interesează temple, diferențe culturale sau mâncăruri exotice, Bangkokul nu este pentru tine!

Sau cel putin asta a fost concluzia primei seri…A doua zi, a fost total diferit.

Haideți sa ne influențăm pozitiv, încep eu și voi dați share mai departe!

Daca va plac articolele mele, va invit sa dați like paginii de Facebook  🙂 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s