Vacanta in doi

10 motive pentru a vizita Bangkok

Fie ca ești în căutarea propriului EU, fie ești în căutarea celor mai sălbatice petreceri din lume sau poate te lași condus de simțuri și vrei sa încerci mâncăruri exotice, Bangkok este răspunsul pentru orice căutare. Este un cocktail de spiritualitate, exotism, turism sexual, decadenta, tradiționalism și modernism. Pe alocuri, poate fi greu de digerat și cu siguranță, nu este un loc pentru oricine.

Daca m-as întoarce? Oricând? As mai avea asa multe de văzut și de trăit acolo. Daca va indemn sa îl vizitați. Faceți-o! Cu mintea deschisa la nou, fără a-l compara cu nimic din ce ați mai văzut pana acum. Fiecare loc este unic dar Bangkok este special. Si daca ce am scris pana acum aici si aici nu v-a convins, va dau 10 motive bune sa va cumpărați biletele de avion chiar acum.

1. Templele – sunt zeci de mii de temple, de la cele micuțe pana la cele mai cunoscute. Am încercat sa caut pe Google, dar se pare ca nu exista genul asta de statistica. Va las aici o lista cu top 10 temple de vizitat. Cel mai important este Templul lui Budha de Smarald (Wat Phra Keo)

2. Sky-Baruri – exista vreun om care imi citeste blogul si nu a vazut The Hangover? Ei bine, au o scena care se petrece in unul dintre sky-barurile lor: la etajul 63 al hotelului Lebua at State Tower. Va las filmuletul cu pricina aici. Am găsit si un top cu cele mai tari rooftop baruri din Bangkok. Credeți-ma pe cuvânt ca merita. Sa vizitezi acest oraș fără sa mergi pe un rooftop bar, e ca si cum nu l-ai fi vizitat de loc. Priveliștea este fantastica, atmosfera este electrizanta. Ești la propriu pe acoperișul orașului.

3. Pietele plutitoare. Exercițiu de imaginație: un râu murdar și plin de bărci pe care se vinde orice: de la mâncare, suveniruri, haine, fructe exotice, animale vii. Mii de turiști, un zumzet și o vibrație adrenalitica, un “trafic” ca în marile capitale. Totul se negociază. Simțurile tale sunt asaltate de mirosuri, zgomot, aglomerație, exotism, diferențe culturale. Va las o lista cu cele mai cunoscute.

4. Mâncarea – dacă sunteți un gurmand și va place sa experimentați, this is the place. De la greieri copți pana la cele mai mari ciudățenii din lume, mâncare europeana, asiatica sau africana, găsești de toate pentru toți. In tot orașul se simte un miros de anason stelat (nu am recunoscut eu condimentul). Recunosc ca nu m-a dat pe spate mâncarea thailandeza si recunosc ca am descoperit savoarea ei in…Londra.

5. Atmosfera vibranta si excentrica, libertatea si relaxarea celor din jur este încă un plus pe lista mea. Este cu adevarat “un sin city” si dacă ești un puritan, iți recomand sa stai departe de Khao San Road!

6. Cultura – din cauza ca Thailanda nu a fost colonizata, influentele vestice sunt inexistente, ceea ce transforma vacanta într-o experiență autentica.

7. Un lux accesibil. Deși biletele de avion sunt scumpute, odată ajuns acolo, descoperi ca preturile sunt mult sub nivelul Europei. Hotelurile luxoase cu piscina, masa la restaurant, hainele si gadgeturile sunt mult mai ieftine decât în tari ca și Franța sau Marea Britanie.

8. Plajele fantastice din jur – din Bangkok ești la o aruncătură de bat de cele mai minunate plaje din lume. Fie ca alegi sa zbori pe o insula sau sa mergi cu autobuzul pe continent, plajele sunt aproape iar zborurile interne sunt chiar ieftine.

9. Masajele si wellness centers. Thailandezii au dus masajul la nivel de arta, practicand aceasta tehnica de vindecare de câteva secole. Se spune ca cel care a fondat masajul thailandez a fost doctorul Jivaka Komarabhacca, prieten şi contemporan al lui Buddha acum mai mult de 2500 de ani. Conform masajului tradițional thailandez, în corpul uman sunt 72.000 de linii energetice (linii sen) dintre care zece sunt cruciale. Blocajele și bolile apar în urma unor dezechilibre energetice iar masajul ajuta la restabilirea echilibrului.

10. Dusit Zoo – cea mai faina gradina zoologica din lume. Părerea mea 🙂

 

2 thoughts on “10 motive pentru a vizita Bangkok

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s