Viata cu Vlad

Unde ne distrăm cu copiii în Cluj? La Ghidușel

Căutam un loc care sa ii dezvolte motricitatea, imaginația, capacitatea de a socializa cu alți copii, un loc vesel, cu multe jucării și o atmosferă calda și prietenoasa în care amândoi sa ne simțim fericiți. Un loc cu multe jucării, cu zâmbete zgomotoase si sincere, cu oameni calzi și bun. Un loc în care Vlăduț al meu sa meargă bucuros. Iar Ghidusel- Loc de joaca si ateliere pentru copii si bebelusi și Carmen au fost ca o dragoste la prima vedere.

Îmi amintesc și acum prima noastră vizita acolo la un atelier de pictura pentru bebeluși. Carmen ne-a primit cu un zâmbet cald și o îmbrățișare mare. Erau vreo 10 bebeluși simpatici și jucăuși care erau fascinați de culori. Pe o coala mare, mare, pe jos, Carmen a pus culori (alimentare, non-toxice, 100% sigure pentru copii) iar bebelușoii cu scutec s-au năpustit sa picteze cu mâinile, picioarele, sa guste și sa își dea pe fata. Era genu ala de situație care, dacă se întâmplă acasă, este un coșmar, dar acolo era amuzant și surprinzător.

Ce este Ghidușel și ce se întâmplă acolo?

Este un loc de joaca unde se organizează in fiecare zi ateliere pentru copii și bebeluși cu diferite teme. Atelierele sunt pe categorii de vârsta: 0-1 ani si 1-3 ani. Temele abordate sunt foarte variata: pictura, forme geometrice, motricitate fina, ghicește și potrivește, animale, corpul omenesc, tătici și pitici. Informațiile legate de aceste subiecte sunt oferite in joaca, copiii fiind incurajați sa experimenteze, sa atingă, sa fie liberi.

Preferatul nostru?

“Tătici și pitici” este un atelier în care mămicile au liber la shopping și cafele cu prietenii iar tăticii își petrec timp de calitate cu copilașii lor. Noi, ca și familie, salutam aceasta inițiativă pentru ca rolul tatălui în dezvoltarea copilului este esențial. Esențial! Iar acest atelier le oferă spațiul, timpul si oportunitatea sa se conecteze profund și sa dezvolte o relație tata-copil de calitate. Mă bucur enorm când văd câți tătici acceptă această provocare. Este un semn bun. Înseamnă ca avem de-a face cu o generație de părinți conștienți, preocupați de dezvoltarea armonioasă a copilului, bărbați grijulii și iubitori, dornici sa aibă un rol activ și asumat în viata copilului! Dacă as putea, v-as face afiș, dragi bărbați și v-as da exemplu lumii! Lumea are nevoie de oameni minunați ca voi și ceilalți au nevoie de modele pozitive care sa ii ghideze și sa ii influențeze! Calitatea vieții copiilor și a femeilor voastre depinde de deschiderea, flexibilitatea, capacitatea de a iubi și de a demonstra iubirea, disponibilitatea voastră de a va implica activ în tot ce înseamnă creșterea unui om. Mai ales în familiile care nu au sprijinul bunicilor și își cresc puii singuri! Jos pălăria în fata voastră!

Ce am învățat eu la Ghidușel?

Credeam despre mine ca sunt un părinte relaxat care ii oferă spațiu copilului sau. De fapt, acolo mi-am dat seama ca nu e chiar asa. Mi-am descoperit teama permanenta ca ar putea păți ceva și evident, ma comportam ca o mama mult prea protectoare. Carmen ma observa și îmi dădea feedback. Iar eu am început sa conștientizez și sa încerc sa corectez. Lucram si eu si Vlăduț la evoluția noastră: el, de băiețel foarte îndrăgostit de mămica lui și deci foarte mămos, iar eu, de mămică foarte îndrăgostită de băiețelul ei și deci, extrem de protectoare și grijulie.

Mai ales acum, ca vine iarna și timpul petrecut afara se scurtează, vom merge tot mai des sa ne jucam la Ghidușel.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s